Vad är cykliska silikoner? En komplett guide för ditt hår

21/07/2023

Vad är cykliska silikoner?

Cykliska silikoner har blivit ett hett ämne inom hårvård, och det är inte svårt att förstå varför. Som en del av vår strävan att erbjuda våra kunder på The Every de bästa hårvårdsprodukterna har vi tagit bort dessa ingredienser från våra produkter. Men vad är egentligen cykliska silikoner och varför är de viktiga att undvika? Läs vidare för att få en fullständig guide om cykliska silikoner och varför du bör överväga att byta till våra silikonfria hårvårdsprodukter.

Vad är skillnaden mellan cykliska och lineära silikoner?

Innan vi dyker djupare in i cykliska silikoner, låt oss förstå skillnaden mellan cykliska och lineära silikoner. Lineära silikoner är vanligt förekommande i många hårvårdsprodukter och ger håret en glänsande och smidig yta. Å andra sidan är cykliska silikoner en variant av silikoner som används i en del hårvårdsprodukter, men de har en cirkulär struktur och är svårare att bryta ned.

Varför är cykliska silikoner problematiska?

En av de främsta anledningarna till att många väljer att undvika cykliska silikoner är deras potentiellt negativa påverkan på miljön. Eftersom de är svårare att bryta ned kan de ackumuleras i vattendrag och ha negativa konsekvenser för ekosystemen. Dessutom, med hänsyn till våra kunder med känslig hårbotten och hår, kan cykliska silikoner ibland orsaka irritation och göra håret kännetecknat och livlöst.

Våra cykliska silikonfria hårvårdsprodukter

På The Every förstår vi vikten av att erbjuda våra kunder milda och effektiva hårvårdsprodukter. Därför har vi skapat ett brett utbud av hårvårdsprodukter utan cykliska silikoner. Här är några av våra bästsäljande produkter:

REPAIR INFUSION - Denna stärkande och fuktgivande hårprodukt är perfekt för att vårda skadat hår. Med näringsrika ingredienser som veganprotein, björkextrakt och aloe vera-extrakt återupplivar den ditt hår och ger en vacker glans.

CARING SCHAMPO - Vår dagliga, silikonfria schampo är en favorit bland kunder med känslig hårbotten. Den innehåller hyaluronsyra och avokadoolja för att ge näring och skydda ditt hår, samtidigt som Piroctone Olamine lugnar hårbotten och motverkar klåda och mjäll.

TEXTUR SPRAY - Denna spray ger perfekt textur och volym för fint hår, vilket ger en hållbar och rufsig look hela dagen. Med färgskydd och näringsämnen från blåbär och solrosfröextrakt för att vårda och skydda håret.

NOURISHING VÄRMESKYDD - En värmeskyddande produkt som reparerar skadat hår, eliminerar frissighet, tillför fukt och förebygger kluvna toppar. Perfekt för användning i både fuktigt och torrt hår när du använder värmeverktyg. Innehåller hyaluronsyra, ärtprotein, granatäppleextrakt och provitamin B5.

VOLUME INFUSION - Denna produkt ger tjockare och mer volyminöst hår. Med provitamin B5 i en högkoncentrerad formula tillför den fukt till håret och skapar fyllighet från rot till topp.

Vanliga frågor om cykliska silikoner

Här är några av de vanligaste frågorna relaterade till cykliska silikoner och våra svar på dem:

Q: Vad är skillnaden mellan cykliska och lineära silikoner?
A: Cykliska silikoner har en cirkulär struktur, medan lineära silikoner har en rak struktur. Cykliska silikoner är svårare att bryta ned och kan orsaka negativa miljöeffekter.

Q: Vilka av era produkter innehåller cykliska silikoner?
A: Vi är stolta över att meddela att inga av våra produkter innehåller cykliska silikoner.

Q: Vilken typ av hår gynnas mest av silikonfria produkter?
A: Silikonfria produkter är fördelaktiga för alla hårtyper, men de är särskilt värdefulla för personer med känslig hårbotten och för dem som vill minska sin påverkan på miljön.

Q: Hur påverkar cykliska silikoner miljön?
A: Eftersom cykliska silikoner är svårare att bryta ned kan de ackumuleras i vattendrag och påverka ekosystemen negativt. Genom att använda silikonfria produkter kan du bidra till en mer hållbar framtid.

Vi hoppas att den här guiden har gett dig en bättre förståelse för cykliska silikoner och deras påverkan på ditt hår och miljön. På The Every är vi engagerade i att erbjuda våra kunder de bästa och mest hållbara hårvårdsprodukterna, och vi är glada att du överväger att ansluta dig till vår cykliska silikonfria hårvårdsvärld!

För mer information om våra silikonfria produkter och hur de kan förbättra din hårvårdsrutin, besök vår hemsida och kolla in vår produktkatalog. Vi är här för att hjälpa dig att få det vackra och friska hår du förtjänar!