Bli medveten om parabener: Vad de är och varför vi undviker dem

20/07/2023

I dagens blogginlägg ska vi prata om ett ämne som har blivit allt viktigare för oss - "parabener". Vi på The Every brinner för att skapa hårvårdsprodukter som är milda, effektiva och gynnsamma för känsligt hår och hårbotten. En av våra viktigaste principer är att våra produkter ska vara helt fria från parabener och andra skadliga kemikalier.

Vad är parabener?

Först och främst, låt oss ta reda på vad parabener egentligen är. Parabener är syntetiska konserveringsmedel som har använts i kosmetika och skönhetsprodukter i årtionden. Deras huvudsakliga syfte är att förhindra bakterietillväxt och förlänga hållbarheten på produkterna.

Varför undviker vi parabener?

Några av er undrar kanske varför vi aktivt undviker parabener i våra produkter. Svaret är enkelt - vi bryr oss om din hälsa och om vår planet! Det har funnits oro över att parabener kan ha hormonstörande egenskaper och kan vara skadliga för vår kroppsliga balans. Dessutom är de inte bra för miljön då de kan hamna i avloppssystemet och påverka vårt ekosystem negativt.

Så vad använder vi istället?

Vi har valt att använda naturliga konserveringsmedel och milda ingredienser för att säkerställa att våra produkter är skonsamma för dig och miljön. Vi är stolta över att varje produkt i The Every's sortiment är helt fri från parabener, sulfater och cykliska silikoner!

Fem produkter från The Every som passar dina behov:

VOLUME INFUSION - Få fylligare och tjockare hår med denna 100% veganska hårvårdsprodukt! Berikad med provitamin B5 för extra fukt och volym, ger denna koncentrerade formula fullhet från rot till topp.

CARING HÅRMASK - Ge ditt hår den kärlek det förtjänar med denna vårdande hårmask. Innehåller sheasmör för djup återfuktning och en unik fuktighetskomplex av hyaluronsyra och avokadoolja för skydd och näring.

NOURISHING VÄRMESKYDD - Innan du använder värmeverktyg, glöm inte att skydda ditt hår med denna närande värmeskyddskräm. Med hyaluronsyra, ärtprotein, granatäppleextrakt och provitamin B5 för att förhindra skador och frissighet.

CARING BALSAM - Ett dagligt balsam för en hälsosam hårbotten och hår. Med hyaluronsyra och avokadoolja som ger näring och skyddar håret, samt Piroctone Olamine som lugnar hårbotten och motverkar klåda och mjäll.

TEXTUR SPRAY - Ger dig perfekt textur och volym i fint hår, samtidigt som det ger stadga för en avslappnad look som varar hela dagen. Med skyddande och närande egenskaper från blåbär och solrosfröextrakt.

FAQ - Vanliga Frågor om Parabener

Q: Är parabener farliga för min hälsa?
A: Det finns en del oro kring parabener och deras potentiella hormonstörande effekter. Även om forskningen är pågående, väljer vi på The Every att undvika dem för att vara på den säkra sidan och prioritera din hälsa.

Q: Kan jag hitta parabener i andra kosmetika?
A: Ja, parabener har använts som konserveringsmedel i många olika typer av kosmetika och skönhetsprodukter. Men allt fler varumärken, inklusive The Every, väljer att erbjuda parabenfria alternativ.

Q: Är era produkter säkra för färgat hår?
A: Absolut! Alla våra produkter, inklusive de parabenfria, är säkra för färgat hår och kommer inte att påverka hårfärgen negativt.

Q: Vilka andra skadliga ämnen undviker ni?
A: Förutom parabener är våra produkter också helt fria från sulfater och cykliska silikoner, samt andra skadliga kemikalier.

 

Nu har du lärt dig allt du behöver veta om parabener och varför vi på The Every väljer att undvika dem. Vi hoppas att du känner dig inspirerad att göra ett medvetet val för ditt hår och för vår planet. Om du har fler frågor eller vill veta mer om någon av våra produkter, tveka inte att höra av dig!