Silverschampo: Den Ultimata Guiden För Att Hålla Ditt Blonda Hår Fräscht och Fantastiskt

10/05/2023

Upptäck magin med silverschampo och hur det kan förvandla dina blonda lockar

Hallå där, hårentusiaster! Om du rockar blont hår, vet du hur svårt det kan vara att behålla den perfekta nyansen. Vi har ett hemligt vapen för dig: silverschampo. Låt oss dyka in i silverschampots värld och lära oss hur det kan hålla ditt blonda hår fräscht och fantastiskt.

Vad är silverschampo?

Silverschampo är ett speciellt formulerat schampo som är designat för att neutralisera gula toner i blont och grått. Schampots lila pigment motverkar varma toner och hjälper dig att behålla en svalare, mer levande blond färg.

Hur silverschampon fungerar 

Vetenskapen bakom silverschampo handlar om färgteori. På färghjulet är lila motsatsen till gult, vilket betyder att lila pigment effektivt tar bort gula toner. När du använder ett silverschampo avsätts de lila pigmenten på håret, vilket neutraliserar alla gula nyanser och gör att ditt hår ser ljusare och svalare ut.

Hur man använder ett silverschampo

 • Timing is key
  Hur ofta du ska använda silverschampo beror på ditt hårs specifika behov. Generellt är det tillräckligt att använda den en gång i veckan eller varannan vecka för att behålla din önskade blonda nyans. Men om ditt hår är särskilt benäget för gula toner kan du behöva använda det oftare.
 • Massera in och vänta
  Applicera silverschampo i vått hår, fokusera på de områden där gula toner är mest märkbar. Löddra schampot jämnt i håret och låt det sitta i 3-5 minuter. Ju längre du låter det sitta, desto mer pigment avsätts på ditt hår, så justera varaktigheten efter din önskade ton.
 • Skölj och följ upp
  Efter att väntetiden har gått, skölj silverschampot noggrant ur håret. Följ upp med ett närande balsam som vår Caring Conditioner för att ge återfuktning och skydd.

Din rutin för blond hårvård

För att ditt blonda hår ska se bäst ut, inkorporera Silver Infusion i din vanliga hårvårdsrutin. Förutom att använda Silver Infusion, se till att använda vårt Caring Shampoo och Caring Conditioner för skonsam, sulfatfri rengöring och återfuktning. För en extra boost av fukt och näring, behandla ditt hår med vår Caring Masque en gång i veckan.

Vanliga frågor om silverschampo

 • Kan silverschampo användas på naturligt blont hår?
  Ja, silverschampo kan användas på både naturligt och färgbehandlat blont hår. Det hjälper till att neutralisera alla mässings- eller gula toner, vilket förstärker livfullheten i din naturliga blonda färg.
 • Är silverschampo säkert för färgbehandlat hår?
  Silverschampot är speciellt designat för färgbehandlat hår, inklusive blont eller grått hår. Det är säkert att använda på färgat hår och hjälper till att bibehålla den önskade tonen mellan färgbehandlingarna.
 • Kan silverschampo användas i grått hår?
  Absolut! Silverschampo är ett utmärkt val för grått hår, eftersom det neutraliserar alla gula toner som kan få grått hår att se matt ut, vilket hjälper till att bibehålla en ljus, fräsch look.
 • Hur länge ska jag lämna silverschampo i håret?
  Längden beror på ditt hårs specifika behov och intensiteten på den toningseffekt du önskar. Vanligtvis är det tillräckligt att låta silverschampot sitta i 3-5 minuter. Du kan dock justera varaktigheten baserat på dina önskade resultat. Var noga med att inte lämna den på för länge för att undvika övertoning.
 • Kan jag använda silverschampo med andra hårvårdsprodukter?
  Ja, silverschampo kan användas tillsammans med andra hårvårdsprodukter. Vi rekommenderar att du använder vårt Caring Shampoo och Caring Conditioner regelbundet för skonsam rengöring och återfuktning, och vår Caring Masque för en fuktboost varje vecka.
 • Ska jag använda silverschampo varje tvätt?
  Nej, du behöver inte använda silverschampo varje tvätt. Generellt är det tillräckligt att använda den en gång i veckan eller varannan vecka för att behålla din önskade blonda nyans. Överanvändning av silverschampo kan leda till övertoning, vilket resulterar i en oönskad lila nyans.
 • Använder du silverschampo i torrt eller blött hår?
  För bästa resultat, applicera silverschampo i vått hår. Detta möjliggör en jämn fördelning av produkten och hjälper de lila pigmenten att bearbeta sin magi mer effektivt.
 • Vad händer om du använder silverschampo på brunt hår?
  Att använda silverschampo på brunt hår kanske inte ger önskat resultat, eftersom det är speciellt utformat för att neutralisera gula och mässingstoner i blont, grått eller ljust hår. Om det används på brunt hår, kanske det inte har en märkbar effekt eller kan leda till ojämn färgning.
 • Vad händer om du använder silverschampo i grått hår?
  Att använda silverschampo på grått hår kan vara fördelaktigt, eftersom det neutraliserar alla gula toner som kan få grått hår att se matt ut. Det hjälper till att bibehålla ett ljust, fräscht och sval tonande utseende för grått hår.
 • När ska jag börja använda silverschampo?
  Du kan börja använda silverschampo så fort du märker några gula eller mässingstoner i ditt blonda eller gråa hår. Om du nyligen har ljusnat eller färgat ditt hår, kanske du vill börja använda silverschampo inom en eller två veckor efter din färgbehandling för att behålla den önskade nyansen.

Ytterligare tips för att förhindra gula toner

Limit Heat Styling:
Överdriven värmestyling kan ta bort håret på dess naturliga fukt och färg, vilket leder till gula toner. Försök att begränsa din användning av värmeverktyg och applicera alltid ett värmeskyddsmedel innan styling.
Använd hårskyddsprodukter:
Leta efter hårvårdsprodukter speciellt utformade för att skydda och underhålla färgbehandlat hår, som vårt Caring Shampoo och Caring Conditioner. Dessa skonsamma, sulfatfria produkter hjälper till att förhindra färgblekning och gula toner.
Regelbundna salongsbehandlingar:
Boka regelbundna möten i salonger för färgunderhåll och toningbehandlingar för att hålla ditt blonda eller gråa hår på bästa sätt.

Silverschampo vs toningsbehandlingar

Salong Toners:
Salongtoners är professionella färgbehandlingar som neutraliserar oönskade toner i ditt hår. Medan de ger mer långvariga resultat jämfört med silverschampo, är de dyrare och kräver ett besök på salongen.
Lila hårmasker:
Lila hårmasker fungerar på samma sätt som silverschampon men ger mer intensiva tonande effekter och extra näring. De appliceras vanligtvis i fuktigt hår och lämnas kvar längre än silverschampo.

Omfamna magin från silverschampon

Nu när du är insatt i silverschampo är det dags att förvandla dina blonda lockar och hålla dem fräscha, levande och mässingsfria. Kolla in The Every’s Silver Infusion och koppla ihop den med vårt sulfatfria schampo och återfuktande balsam för den ultimata blonda hårvårdsrutinen!