Lockigt hår: Skötsel, stylingtips och produkter för snygga lockar

juli 7, 2023

I denna bloggpost kommer vi att dela med oss av värdefulla tips och råd för att vårda och styla dina lockar på bästa sätt. Oavsett om du har naturligt lockigt hår eller skapar lockar med hjälp av verktyg, har vi allt du behöver för att uppnå snygga och definierade lockar som håller hela dagen. Låt oss börja!

Vård av lockigt hår

För att få dina lockar att se vackra och friska ut är rätt vård och fuktbalansering avgörande. Här är några tips för att hålla dina lockar i toppform:

 1. Använd skonsamma och fuktgivande hårvårdsprodukter:
  Välj schampo och balsam som är skonsamma och fuktgivande. Vi rekommenderar vårt Caring Schampo och Caring Balsam från The Every. Dessa produkter är 100% veganska, innehåller hyaluronsyra och piroctone olamine för att ge fukt och lugna hårbotten.
 2. Undvik att tvätta håret för ofta:
  Lockigt hår har en naturlig struktur som gör det mer benäget att bli torrt och frissigt. Undvik att tvätta håret för ofta för att bevara dess naturliga fuktighet. Tvätta håret 2-3 gånger i veckan för att undvika att torka ut det.
 3. Ge dina lockar extra fukt med en djupverkande hårinpackning:
  Applicera en hårinpackning en eller två gånger i veckan för att ge dina lockar extra fukt och näring. Vår Caring Hårmask från The Every är perfekt för detta ändamål, då den innehåller sheasmör och hyaluronsyra som ger intensiv återfuktning och skydd.

Stylingtips för lockigt hår

Nu när vi har täckt vikten av vård, låt oss fokusera på stylingen. Här är några tips för att skapa fantastiska lockar:

 1. Använd en diffuser när du torkar håret:
  För att undvika att lockarna blir platta och frissiga, använd en diffuser när du torkar håret med en hårtork. Detta hjälper till att sprida luften och bevara lockarnas form. Testa gärna vår Nourishing Värmeskydd från The Every för att skydda håret mot värme samtidigt som den ger mjuka och definierade lockar.
 2. Prova olika stylingmetoder för att skapa variation:
  För att skapa olika looks med dina lockar, experimentera med olika stylingmetoder. Du kan använda locktång, hårvalsar eller flätor för att skapa olika typer av lockar.

Vanliga frågor om lockigt hår

Q: Hur kan jag minska frissighet i mitt lockiga hår?
A: För att minska frissighet, använd en fuktgivande schampo och balsam speciellt utformade för lockigt hår. Undvik att använda en vanlig handduk för att torka håret, istället använd en mikrofiberhandduk eller en t-shirt för att minimera friktionen.

Q: Vilken frisyr passar bäst för lockigt hår?
A: För lockigt hår kan du prova en mängd olika frisyrer, som lösa uppsättningar, flätor eller en sidoslitsad hästsvans. Använd vår Hårspray för att hålla frisyren på plats samtidigt som det skyddar hårfärgen.

Q: Hur kan jag ge mitt lockiga hår mer volym?
A: För att ge ditt lockiga hår mer volym kan du använda en volymgivande torrshampoo som är speciellt formulerad för mörkt eller blondt hår. Vår rekommendation: Volym Torrschampo Mörkt Hår eller Volym Torrschampo Blond från The Every.