Så här hanterar du torr hårbotten och fett hår: En guide från The Every

09/04/2024

Har du någonsin känt att ditt hår har en splittrad personlighet? Ena dagen är det torrt och kliande i botten, och nästa dag verkar det som om du doppat det i en oljepöl? Lugn, du är inte ensam! Många av oss brottas med en torr hårbotten samtidigt som vi kämpar med överflödigt fett i håret. Men oroa dig inte, The Every är här för att hjälpa dig navigera genom dessa utmaningar och få ditt hår att må bra igen.

protein4

Vad orsakar torr hårbotten och fett hår?

Innan vi dyker in i lösningarna är det viktigt att förstå vad som faktiskt orsakar dessa problem. Torr hårbotten kan bero på flera faktorer, inklusive väderförändringar, överanvändning av hårvårdsprodukter, eller till och med en obalans i din hårbottenens naturliga oljeproduktion. Å andra sidan kan överflödigt fett i håret uppstå på grund av överproduktion av talg från hårbotten, vilket kan bero på hormonella förändringar, stress, eller till och med en felaktig hårvårdsrutin.

Hur kan du hantera torr hårbotten?

Först och främst är det viktigt att använda rätt typ av hårvårdsprodukter som inte torkar ut din hårbotten ännu mer. Vår Caring Schampo är speciellt framtagen för att lugna en torr och kliande hårbotten samtidigt som den ger näring till ditt hår. Med ingredienser som hyaluronsyra och piroctone olamine är det en räddare i nöden för en irriterad hårbotten.

För att ytterligare återfukta och lugna din hårbotten kan du även använda vår Scalp Food. Denna näringsrika hårbottenserum är fylld med naturliga ingredienser som lugnar irritation och främjar en frisk hårbotten. Efter att ha använt Scalp Food kommer din hårbotten att tacka dig med mindre klåda och irritation.

När du tvättar håret är det också viktigt att inte använda för varmt vatten, eftersom det kan torka ut hårbotten ännu mer. Istället, använd ljummet vatten för att skonsamt rengöra och återfukta hårbotten.

Hur kan du hantera fett hår?

När det kommer till att hantera fett hår är nyckeln att använda produkter som inte överdriver hårbottens oljeproduktion. Vår Volume Infusion är en fantastisk produkt som ger ditt hår volym samtidigt som den balanserar hårbottens oljeproduktion. Med ingredienser som provitamin B5 kommer ditt hår att se fylligare ut utan att kännas tungt eller fett.

För att fräscha upp ditt hår mellan tvättar kan du också prova vår Volym Torrschampo Denna snabba och enkla lösning absorberar överflödigt fett från hårbotten och ger ditt hår en uppfriskande boost utan att behöva använda vatten.

När du applicerar balsam är det också viktigt att undvika att applicera det direkt på hårbotten, eftersom det kan göra håret fetare. Istället, fokusera på att applicera balsam längs längderna och ändarna för att undvika överflödigt fett vid rötterna.

Vanliga frågor om torr hårbotten och fett hår

Q: Vad orsakar torr hårbotten och fett hår?
A: Torra hårbotten kan bero på väderförändringar eller överanvändning av hårvårdsprodukter, medan överflödigt fett i håret kan uppstå på grund av överproduktion av talg från hårbotten.

Q: Vilka produkter kan hjälpa till att hantera torr hårbotten?
A: Produkter som innehåller ingredienser som hyaluronsyra och piroctone olamine, som vår Caring Schampo och Scalp Food, kan hjälpa till att lugna och återfukta torr hårbotten.

Q: Kan jag använda torrschampo för fett hår?
A: Ja, torrschampo kan hjälpa till att absorbera överflödigt fett från hårbotten och ge ditt hår en uppfriskande boost mellan tvättar.

Q: Hur ofta ska jag tvätta mitt hår om jag har både torr hårbotten och fett hår?
A: Det beror på din hårtyp och livsstil, men generellt sett kan det vara bra att tvätta håret varannan dag eller var tredje dag för att balansera både torr hårbotten och överflödigt fett i håret.

Q: Finns det några livsstilsförändringar som kan hjälpa till att förbättra min hårbottens hälsa?
A: Att hålla sig hydrerad, äta en balanserad kost och hantera stress kan alla bidra till en friskare hårbotten och hälsosammare hår.