Psoriasis i hårbotten: Förstå, hantera och lindra besvär

21/08/2023

Idag tar vi itu med något som ibland glöms bort: psoriasis i hårbotten. Det är dags att kasta ljus över detta ämne och ge er några handfasta tips för att tackla och mildra de utmaningar det kan innebära. Om du någonsin känt klåda, sett fjällande hud eller märkt rödhet i din hårbotten, är du verkligen inte ensam. Låt oss gräva djupare och lära oss mer om detta, och framför allt, hur du kan vårda din hårbotten på bästa sätt!

Understanding psoriasis in hårbotten

Men vad är egentligen psoriasis? Jo, det är en autoimmun sjukdom som kan påverka huden på olika delar av kroppen, inklusive hårbotten. Psoriasis i hårbotten ger ofta upphov till röda fläckar täckta av silvriga fjäll som kan verka som om de har sin alldeles egna agenda att klia som galningar. Det är irriterande och kan definitivt påverka självkänslan, men här är grejen – du är inte ensam, och det finns faktiskt sätt att hantera detta på.

Tips för att hantera psoriasis i hårbotten

 • Välj ditt arsenal
  Gör det till en vana att använda milda och skonsamma hårvårdsprodukter. Kolla in vår Caring Schampo, speciellt skapad för känslig hårbotten. Den har grymma ingredienser som hyaluronsyra och Piroctone Olamine som lugnar och vårdar.
 • Säg nej till starka kemikalier
  Undvik produkter som är fulla av sulfater och parabener. Våra produkter, som Repair Infusion med sitt vegan protein och extrakt från aloe vera, har sparkat dessa ovänner på porten.
 • Njut av fukt med mask
  Ge din hårbotten en kärleksboost med vår Caring Hårmask. Den packar sheasmör och hyaluronsyra som en kram i en burk, för att återfukta och lugna.
 • Klåda, du är inte välkommen
  För att tackla den där klådan, kan du dra nytta av vår Invisible Torrschampo som är en riktig hjälte för alla hårtyper. Det är som en fräsch-vind-i-håret-tillfällig-räddning.
 • Älska ditt hår och skydda det
  Om du är vän med värmeverktygen (hallå, locktång och plattång), ge ditt hår extra skydd med vår Nourishing Värmeskydd. Den är också ditt bästa försvar mot friss och det där tråkiga slitna topparna.

Kolla in dessa länkar för att hitta dina nya favoritprodukter

 1. Caring Schampo - Perfekt för en ömtålig hårbotten.
 2. Repair Infusion - Med ett skvätt vegan protein och extrakt från aloe vera.
 3. Caring Hårmask - En riktig återfuktare och lugnande kram.
 4. Invisible Torrschampo - För klåda och en snabb uppfräschning.
 5. Nourishing Värmeskydd - För ditt hår, särskilt mot värmeverktyg och splittrade toppar.

Hur du skämmer bort din hårbotten

 1. Massage med kärlek: Klappa in lite av vår Caring Hårmask i hårbotten och ge den en stunds massage innan du sköljer ur. Lyx för hårbotten!
 2. Borsta med försiktighet: Använd en mjuk borste för att varsamt borsta bort fjäll och för att få blodcirkulationen i hårbotten att flowa.
 3. Låt håret lufttorka: Låt ditt hår lufttorka så ofta som möjligt för att minimera värmeskador.
 4. Rutin för lugn: Skapa en avslappnande kvällsrutin med vår Repair Infusion för att både stärka håret och ditt sinne.

FAQ:

Q: Är psoriasis smittsamt?
A: Nej, psoriasis är inte något du kan dela med dig av. Det är en autoimmun sjukdom som har med immunsystemet och huden att göra.

Q: Kan jag färga håret trots psoriasis i hårbotten?
A: Japp, det går att fixa. Men det är alltid smart att prata med en frisör och göra ett test innan du dyker i färgburken.

Q: Hur ofta bör jag tvätta mitt hår om jag har psoriasis i hårbotten?
A: Det varierar från person till person. Använd vår Caring Schampo, den är mild och skonsam för din hårbotten.

Nu har du verktygen att tackla psoriasis i hårbotten med attityd och stil! Glöm inte, du rockar och din hårbotten förtjänar den bästa kärleken. Låt oss hålla våra hårhjältar starka och självsäkra!

Psst... Nyfiken på vilka produkter som passar bäst för att ta hand om din hårbotten? Kolla in produkterna nedan för att hitta de perfekta kompanjonerna!