Hur du tar hand om frissigt torrt hår

juni 12, 2024

Frissigt torrt hår kan vara en riktig utmaning att hantera, men oroa dig inte, vi har din rygg! I den här guiden kommer vi att gå igenom allt du behöver veta för att ta kontroll över ditt frissiga hår och få det att se fantastiskt ut. Så sätt dig ner, ta en kopp te, och låt oss dyka in i världen av hårvård.

split1

Varför blir håret frissigt och torrt?

Frissigt torrt hår uppstår när håret förlorar sin naturliga fuktighet. Detta kan bero på flera faktorer:

 • Väder och klimat: Kallt eller torrt väder kan torka ut håret. Under vintern är luften ofta torrare, vilket kan leda till att håret förlorar fukt snabbare än vanligt. På sommaren kan solen också torka ut håret och göra det sprött och frissigt.
 • Hårprodukter: Användning av produkter som innehåller sulfater och alkohol kan bidra till torrhet och frissighet. Sulfater är vanliga i många schampon eftersom de hjälper till att skapa lödder, men de kan också ta bort hårets naturliga oljor. Alkohol finns i många stylingprodukter och kan ha en uttorkande effekt på håret.
 • Värmeverktyg: Frekvent användning av hårtorkar, plattänger och locktänger kan skada håret. Värmen från dessa verktyg kan ta bort fukt från håret och göra det mer benäget att bli torrt och frissigt.
 • Brist på fukt: Om du inte tillför tillräckligt med fukt till ditt hår, kommer det bli torrt och frissigt. Detta kan bero på att du inte använder fuktgivande produkter eller att du inte dricker tillräckligt med vatten, vilket påverkar kroppens och hårets fuktbalans.

Hur du bekämpar frissigt torrt hår

För att bekämpa frissigt torrt hår behöver du en kombination av rätt produkter och goda hårvårdsrutiner. Här är några steg du kan ta:

 1. Använd rätt schampo och balsam: För att återfukta ditt hår från grunden, använd ett milt och fuktgivande schampo och balsam. Caring Schampo och Caring Balsam från The Every är perfekta val då de innehåller hyaluronsyra och avokadoolja som hjälper till att återfukta och skydda håret. Dessa ingredienser är kända för sina fuktbindande egenskaper och kan hjälpa till att förbättra hårets struktur och utseende över tid.
 2. Djupvård med hårmask: En gång i veckan, använd en djupverkande hårmask som Caring Hårmask. Denna mask innehåller sheasmör och hyaluronsyra för att ge intensiv fukt och näring till ditt hår. Hårmasker kan tränga djupare in i hårstrået och ge mer långvarig fukt jämfört med vanliga balsam. De kan också hjälpa till att reparera skador och ge håret en mjuk och glansig yta.
 3. Skydda mot värme: Om du använder värmeverktyg, se till att applicera en värmeskyddande kräm som Nourishing Värmeskydd. Den skyddar ditt hår från värmeskador samtidigt som den tillför fukt. Värmeskyddsprodukter skapar en barriär mellan håret och värmen från stylingverktygen, vilket kan hjälpa till att förhindra skador och hålla håret friskt och glansigt.
 4. Använd en hårolja: Hårolja kan vara en räddare i nöden för frissigt hår. Prova Renewal Hair Oil för att ge ditt hår extra glans och minska frissighet. Håroljor kan hjälpa till att släta ut hårstrået och tillföra näring som gör håret mer hanterbart. Dessutom kan de hjälpa till att skydda håret mot miljöskador och hålla det mjukt och glänsande hela dagen.
 5. Undvik produkter med sulfater och parabener: Sulfater och parabener kan torka ut ditt hår ytterligare. Alla produkter från The Every är fria från sulfater, parabener och cykliska silikoner. Dessa ingredienser kan vara hårda mot håret och hårbotten, och genom att undvika dem kan du hjälpa till att behålla hårets naturliga fukt och oljor, vilket minskar risken för torrhet och frissighet.

Hur du applicerar produkter för bästa resultat

För att få bästa möjliga resultat av dina hårvårdsprodukter, är det viktigt att applicera dem korrekt. Här är en steg-för-steg guide:

 1. Schamponera noggrant: Använd en liten mängd schampo och massera in i hårbotten. Skölj noggrant. Fokusera på hårbotten eftersom det är där oljor och smuts tenderar att samlas. Låt löddret rinna ner över längderna för att rengöra dem utan att torka ut dem.
 2. Balsamera: Applicera balsam i längderna och undvik hårbotten. Låt verka i några minuter innan du sköljer. Balsam hjälper till att återfukta och släta ut hårstråna, vilket gör håret mer hanterbart och mindre benäget att bli frissigt.
 3. Djupvård: Applicera hårmasken i hela håret och låt verka i minst 10 minuter innan du sköljer. För bästa resultat, använd en duschmössa för att hålla värmen inne och hjälpa masken att tränga djupare in i hårstråna.
 4. Skydda och styla: Applicera värmeskydd innan du använder värmeverktyg och avsluta med hårolja för att kontrollera frissighet. Värmeskyddsprodukter ska appliceras jämnt genom hela håret, och håroljan kan användas på både fuktigt och torrt hår för att ge extra glans och mjukhet.

Tips för att förhindra frissighet

För att hålla frissigheten i schack finns det några extra tips och tricks du kan använda i din dagliga hårvårdsrutin:

 • Lufttorka när det går: Försök att undvika hårtorken och låt ditt hår lufttorka. Att låta håret torka naturligt minskar risken för att värmeskador torkar ut håret och orsakar frissighet.
 • Använd silkesörngott: Ett silkesörngott kan minska friktionen och därmed frissighet. Bomullsörngott kan skapa friktion som gör att håret blir frissigt och skadat under natten. Silke är mjukare och hjälper till att hålla håret slätt och skyddat.
 • Borsta försiktigt: Använd en bredtandad kam eller en borste med mjuka borst för att minimera skador. Börja vid topparna och arbeta dig uppåt för att undvika att dra och slita i håret, vilket kan orsaka brott och frissighet.
 • Undvik hett vatten: Skölj håret med ljummet eller kallt vatten för att behålla fukten. Varmt vatten kan öppna hårstrånas fjällskikt och låta fukt försvinna, medan kallare vatten hjälper till att stänga fjällskiktet och låsa in fukt.

Vanliga frågor om frissigt torrt hår

Q: Vilka produkter är bäst för frissigt torrt hår?
A: Använd produkter som är fria från sulfater och parabener och som tillför mycket fukt, som Caring Schampo och Caring Balsam. Dessa produkter är speciellt formulerade för att ge näring och fukt till torrt hår, vilket kan hjälpa till att minska frissighet och förbättra hårets allmänna hälsa.

Q: Hur ofta ska jag använda en hårmask?
A: En gång i veckan rekommenderas för att ge ditt hår en djupgående behandling. Djupvård med en hårmask som Caring Hårmask kan ge ditt hår den extra fukt och näring det behöver för att hålla sig mjukt och hanterbart.

Q: Kan jag använda hårolja varje dag?
A: Ja, en liten mängd hårolja som Renewal Hair Oil kan användas dagligen för att minska frissighet och ge glans. Applicera några droppar i handflatorna, gnugga ihop dem och sprid oljan jämnt genom hårets längder och toppar för bästa resultat.

Q: Hur kan jag skydda mitt hår från värmeskador?
A: Använd alltid en värmeskyddande produkt som Nourishing Värmeskydd innan du använder värmeverktyg. Detta skapar en skyddande barriär på hårets yta som hjälper till att förhindra skador från höga temperaturer.

Q: Vad ska jag undvika för att minska frissighet?
A: Undvik produkter med sulfater, parabener och alkohol, och försök att inte överanvända värmeverktyg. Dessa ingredienser och verktyg kan torka ut håret och göra det mer benäget att bli frissigt. Välj istället milda och fuktgivande produkter som skyddar och närar ditt hår.

Med dessa tips och produkter från The Every kan du säga adjö till frissigt torrt hår och hej till ett mjukt, glänsande och välmående hår. Prova våra rekommenderade produkter idag och upplev skillnaden!