Bensen i torrschampon & 3 sätt att se att ditt torrschampo är fritt från bensen

13/04/2023

Bensen i torrschampon - vad är grejen?

Det är ingen hemlighet att vi älskar hår. Eller att vi älskar våra produkter som gör att du kan styla ditt hår - på alla möjliga sätt. Att du kan använda en hårspray när du har tid, eller torrschampo när du inte har tid - och ändå se fräsch ut. Vi älskar en sjuk look. Men inte i den utsträckningen att det faktiskt kan göra dig sjuk. Det är en helt annan typ av sjuk.

Tyvärr så finns det en verklighet där ute. Forskare från det oberoende laboratoriet Valisure har testat 148 batcher från 34 av de mest populära märkena av spray-on torrschampo. De fann att 70% innehöll bensen - en giftig kemikalie som är känd för att orsaka blodcancer. "Vad fan!?" säger du? Ja, vi hör dig, men innan vi dyker ner för att lära oss mer om bensen och hur man undviker det har vi något att säga:

Vi vill att du ska veta att The Everys torrschampon, och alla våra produkter, är 100% bensenfria. Att använda såna dåliga ingredienser är helt enkelt inte hur vi jobbar. The Every handlar om att leverera killing looks, inte att leverera produkter som potentiellt kan döda dig.

Vad är bensen i torrschampon?

Bensen är en färglös och brandfarlig vätska med en något söt lukt. Det används i många industriella processer, inklusive tillverkning av plast, gummi och syntetiska fibrer. Det finns också i bensin och cigarettrök. Usch.

Varför är bensen i torrschampon farligt?

Exponering för bensen kan orsaka allvarliga hälsoproblem, inklusive leukemi och andra blodcancer. Bensen är ett känt cancerframkallande ämne och kan också orsaka andra hälsoproblem, inklusive anemi, skador på immunsystemet och reproduktionsproblem. Riskerna med exponering för bensen är väldokumenterade och det är viktigt att undvika exponering när det är möjligt.

Kan bensen i torrschampon orsaka cancer?

Ja, bensen kan med all säkerhet orsaka cancer, inklusive leukemi. Faktum är att bensen klassificerades som cancerframkallande för människor redan på 1970-talet, så kemikaliens otäcka cancerframkallande tendenser har varit kända under en lång tid.

Varför finns bensen i torrschampon?

Det är en utmärkt fråga. Bensen är inte tänkt att vara i torrschampo alls. Punkt. Det har ingen roll i att absorbera håroljor eller maskera lukter och är inte en känd ingrediens i torrschampon. Istället är den mest troliga förklaringen att bensenen har tagit sig in i de drabbade produkterna genom kontaminering under tillverkningsprocessen. Det är ingen ursäkt, men det verkar åtminstone inte avsiktligt.

Hur vanligt är det med bensen i torrschampon?

Tyvärr verkar detta vara ALLT för vanligt. Som vi började nämna, fann en nyligen genomförd studie som genomfördes 2022 att bensen fanns i 70 % av de mest populära torrschampomärkena. Om du vill ha hela listan, bör du gå över till sidorna 13 till 18 i själva rapporten om bensen i torrschampon publicerad av Valisure och notera varumärkesnamnen själv. Annars, för säkerhets skull, kan vi föreslå att du gör dig av med de torrschampon du har hemma och istället hämtar några av våra bensenfria torrschampon?

Hur kan du se till att du bara använder bensenfria torrschampon?

Att säga om ett torrschampo eller hårspray innehåller bensen är svårt eftersom kemikalien inte är en verklig ingrediens utan en förorening. Bensen är tillverkad av petroleum, precis som butan och propan som är några av de vanligaste drivmedlen i sprayer - det är det som gör att sprayen kommer ut ur burken. Så om närvaron av bensen ska skyllas på förorening, kan butan och propan vara de troliga bovarna. Både propan och butan ska renas och testas för att säkerställa att inga spår av bensen når konsumenterna, men det verkar inte ha varit fallet här.

3 sätt att säkerställa att ditt torrschampo är bensenfritt

Så, tillbaka till frågan om hur man avgör om ditt torrschampo innehåller bensen. Här är våra förslag:

  1. Börja med att kolla in hela listan över berörda varumärken på länken ovan och gör sedan av med de på listan om du har några hemma.
  2. Kontrollera innehållet i ditt torrschampo för "butan", "isobutan" eller "propan". Om någon av dessa nämns och märket inte specifikt anger att de är säkra på att produkten är bensenfri, skulle vi anta att den faktiskt innehåller bensen och att du bör göra dig av med dom.
  3. Säkra före det osäkra. Använd endast garanterat bensenfria torrschampon från märken som The Every som är säkra på att deras produkter är fria från bensen. Högkvalitativa ingredienser är dyrare än lågkvalitativa och att följa föreskrifter och genomföra de nödvändiga testerna är också dyrare än att strunta i det och helt enkelt hoppas på det bästa. Vi säger inte att alla budgetmärken och produkter är dåliga - men se till att du inte offrar din hälsa bara för att spara några få kronor.

Håll dig säker: släpp bara in de du verkligen litar på in i ditt liv - och in i ditt hår

Om du känner dig upprörd och frustrerad över förekomsten av bensen i torrschampon och andra hårvårdsprodukter så förstår vi det. Om du känner dig lite rädd för att använda torrschampon igen så var inte det! Men se till att följa våra råd och se till att du alltid använder bensenfria torrschampon, som The Everys.