Befria ditt hår från cykliska silikoner – Naturlig vård för känsligt hår

21/06/2023

Har du hört talas om cykliska silikoner och deras påverkan på håret? På The Every vill vi ge dig all information du behöver för att göra medvetna val för ditt hår. Vi är stolta över att våra produkter är helt fria från cykliska silikoner och idag ska vi utforska vad det innebär och varför det är så viktigt för dig med känsligt hår. Låt oss börja!

Vad är Cykliska Silikoner?

Cykliska silikoner, även kända som cikliska eller ringformade silikoner, är en typ av silikonförening som vanligtvis används i hårvårdsprodukter för att ge en illusion av glans och slät yta. Dessa silikoner har en rund molekylär struktur, vilket gör dem lättare att applicera och distribuera över håret. Men varför bör vi undvika dem?

Varför undvika cykliska silikoner?

För det första kan cykliska silikoner vara skadliga för miljön. Deras långsamma nedbrytning kan resultera i ackumulering i vattenlevande organismer och påverka ekosystemet negativt. Dessutom kan de vara svåra att avlägsna från vattenreningsverk och därmed bidra till förorening av våra vattendrag.

För det andra kan cykliska silikoner orsaka ackumulering i håret över tiden, vilket kan leda till en känsla av tyngd och orenhet. Det kan också påverka hur andra produkter interagerar med ditt hår, vilket kan minska effektiviteten hos de produkter du använder.

The Every: Frihet från cykliska silikoner

Vi på The Every är dedikerade till att erbjuda hårvårdsprodukter som är milda, effektiva och helt fria från cykliska silikoner. Vi förstår vikten av att använda naturliga ingredienser för att vårda ditt känsliga hår och hårbotten. Våra produkter innehåller ingredienser som ger näring, fukt och volym utan att använda cykliska silikoner.

Våra favoritprodukter som självklart är fria från cykliska silikoner:

VOLUME INFUSION - Skapa ett fylligare hår med denna volymgivande produkt, som är berikad med provitamin B5 för att tillföra fukt och skapa fyllighet från rot till topp.

REPAIR INFUSION - Stärk och återfukta ditt hår med denna vårdande produkt som innehåller veganprotein, björkextrakt och aloe vera-extrakt för att ge näring och återställa glans.

CARING SCHAMPO - Ge ditt hår och hårbotten hälsosam vård med denna unika schampoformel som innehåller hyaluronsyra och Piroctone Olamine för att återfukta och lugna hårbotten.

CARING HÅRMASK - Ge ditt hår och hårbotten extra fukt och vård med denna hårinpackning som innehåller sheasmör och vårt unika fuktighetskomplex av hyaluronsyra och avokadoolja.

CARING BALSAM - Förbättra ditt hår och hårbotten med denna balsam som innehåller hyaluronsyra, avokadoolja och Piroctone Olamine för att ge näring, lugna och främja hårväxt.

Få glansigt hår utan cykliska silikoner

Nu när du vet mer om cykliska silikoner och deras potentiella nackdelar, vill du säkert veta hur du kan uppnå glansigt hår utan att använda dem. Vi har några tips som hjälper dig att ta hand om ditt hår på ett naturligt sätt:

Välj silikonfria produkter: Se till att dina hårvårdsprodukter är speciellt formulerade utan cykliska silikoner. På så sätt kan du undvika att belasta ditt hår med onödiga kemikalier och istället fokusera på naturliga ingredienser som ger näring och fukt.

Återfukta ditt hår: Fukt är nyckeln till glansigt hår. Använd produkter som innehåller fuktgivande ingredienser som hyaluronsyra och naturliga oljor för att hålla ditt hår friskt och strålande.

Undvik överstyling: Överanvändning av värmeverktyg och kemiska behandlingar kan skada håret och göra det matt och livlöst. Försök att minska användningen av värmeverktyg och ge ditt hår tid att återhämta sig mellan stylingar.

Skydda ditt hår från solen: UV-strålar kan skada håret och göra det torrt och tråkigt. Använd en hatt eller ett UV-skyddande hårspray när du vistas i solen för att skydda ditt hår mot skadliga effekter.

FAQ

Q: Är alla silikoner skadliga för håret?
A: Nej, alla silikoner är inte skadliga för håret.

Q: Varför är det viktigt att undvika cykliska silikoner?
A: Undvikande av cykliska silikoner kan bidra till att håret känns lättare och renare samt minska risken för miljöpåverkan.

Q: Hur kan jag se om en produkt innehåller cykliska silikoner?
A: Läs ingredienslistan noggrant och leta efter specifika cykliska silikonföreningar som cyclopentasiloxane eller cyclomethicone.

Q: Vilka alternativ har jag till produkter med cykliska silikoner?
A: Det finns många silikonfria alternativ på marknaden idag som använder naturliga ingredienser för att ge vård och glans till håret. Våra produkter på The Every är utformade för att användas dagligen och ger näring, fukt och volym utan att använda cykliska silikoner.

Q: Kan jag använda produkter utan cykliska silikoner varje dag?
A: Absolut! Våra produkter på The Every är utformade för att användas dagligen och ger näring, fukt och volym utan att använda cykliska silikoner.

Vi hoppas att denna information har hjälpt dig att förstå vikten av att undvika cykliska silikoner och hur du kan vårda ditt hår på ett naturligt sätt. Kom ihåg att ditt hår förtjänar det bästa, och det är vad vi erbjuder på The Every. Här kan du utforska vårt sortiment av produkter utan cykliska silikoner och ge ditt hår den kärlek det förtjänar.