Värmeskydd för hår: Så skyddar du ditt hår från värme

14/07/2023

I dagens blogginlägg ska vi prata om något som är viktigt för oss alla som stylar vårt hår - värmeskydd! Att använda rätt produkter för att skydda vårt hår från värme kan göra en stor skillnad när det kommer till att bevara hårets hälsa och skönhet. I det här inlägget kommer vi att utforska vikten av värmeskydd, ge dig praktiska råd och tips för att skydda ditt hår, och samtidigt rekommendera några av våra fantastiska produkter. Så låt oss dyka in!

Varför är värmeskydd viktigt?

Värmestyling är en vanlig del av vår skönhetsrutin. Vi använder locktänger, plattänger och hårtorkar för att skapa olika frisyrer. Men vad många av oss inte inser är att värme kan orsaka skador på vårt hår. Här är några skäl till varför värmeskydd är så viktigt:

 1. Förhindrar skador: Värme kan göra att håret blir torrt, sprött och lättare att bryta. Genom att använda värmeskydd kan du skapa en skyddande barriär som minskar risken för skador.
 2. Bevarar färgen: Om du färgar ditt hår vill du säkert att färgen ska hålla längre. Värmeskydd kan hjälpa till att bevara färgen och förhindra att den bleknar i förtid.
 3. Minskar frissighet: Värme kan torka ut håret och göra det mer benäget att bli frissigt. Genom att använda värmeskydd kan du behålla fukt i håret och minska frissighet.

Hur man använder värmeskydd på rätt sätt

Nu när vi förstår varför värmeskydd är viktigt, låt oss gå igenom några praktiska råd för att använda det på rätt sätt:

 1. Välj rätt produkt: Det finns olika typer av värmeskydd, som sprayer, serum eller krämer. Vi rekommenderar vår Nourishing Värmeskydd.
 2. Applicera jämnt: Spraya eller fördela produkten jämnt över ditt fuktiga eller torra hår. Se till att täcka alla delar, från rötter till toppar.
 3. Använd rätt temperatur: Justera värmen på dina stylingverktyg till en lägre temperatur. Det är inte nödvändigt att använda den högsta inställningen för att uppnå önskat resultat.
 4. Stylingteknik: Håll stylingverktyget i rörelse när du använder det på ditt hår för att undvika överexponering på en viss del.
 5. Återfukta: Kom ihåg att återfukta ditt hår regelbundet med återfuktande produkter för att motverka torrhet och skador från värme.

FAQ - Vanligt sökta frågor om värmeskydd för håret:

Q: Hur ofta ska jag använda värmeskydd?
A: Du bör använda värmeskydd varje gång du använder värmestylingverktyg på ditt hår.

Q: Kan jag använda värmeskydd på fuktigt hår?
A: Ja, du kan använda värmeskydd på fuktigt hår innan du torkar eller stylar det.

Q: Kan jag använda värmeskydd i kombination med andra hårvårdsprodukter?
A: Absolut! Du kan använda värmeskydd tillsammans med dina favorithårvårdsprodukter för att få de bästa resultaten.

Q: Vilken temperatur bör jag använda på mitt stylingverktyg?
A: Använd en lägre temperatur på ditt stylingverktyg för att minska risken för skador på ditt hår.

Q: Hur länge varar effekten av värmeskydd?
A: Effekten av värmeskydd varierar, men det är bäst att applicera det igen vid varje styling för att vara på den säkra sidan.

Avslutning

Vi hoppas att detta inlägg har gett dig en bra förståelse för vikten av värmeskydd och hur du kan använda det på rätt sätt för att skydda ditt vackra hår. Kom ihåg att välja rätt produkter och följa våra tips för att uppnå bästa möjliga resultat. Ta hand om ditt hår och låt det stråla!

Nourishing Värmeskydd

Ett värmeskydd för hår i en härlig krämformula, fylld med näring som återuppbygger ditt skadade hår, adderar fukt, motverkar frizz och kluvna toppar. Kan användas i fuktigt och torrt hår för att skydda ditt hår från värme vid värmestyling. Nourishing Värmeskydd är fylld med fantastiska ingredienser som hyaluronsyra, ärtprotein, granatäpple- och bambu-extrakt samt provitamin B5. Parfymerad med vår signaturdoft Marrakech Heat. Framtagen och tillverkad i Sverige. 150 ml, flaskan är gjord av 35% återvunnen plast.
 • Värmeskydd
  Värmeskydd
 • Antifrizz och återuppbygger skadat hår
  Antifrizz och återuppbygger skadat hår
 • Daglig användning
  Daglig användning
Perfekt för
 • Värmestyling
 • Frizz
 • Skadat hår