Så här använder du sheasmör för att få ditt hår att stråla

februari 9, 2024

Sheasmör – vad är det egentligen? Varför är det så populärt? Och hur kan du dra nytta av dess fantastiska fördelar för ditt hår? Lugn, jag ska berätta allt du behöver veta om detta underbara ämne och hur du kan integrera det i din hårvårdsrutin för att få ditt hår att se och må fantastiskt!

Vad är sheasmör?

Sheasmör är en naturlig substans som extraheras från nötterna av sheaträdet, vilket huvudsakligen växer i västra Afrika. Det är känt för sin rika sammansättning av fettsyror och vitaminer, inklusive vitamin A, E och F, vilka är avgörande för att upprätthålla en frisk hårbotten och friskt hår.

Varför är sheasmör så bra för ditt hår?

 1. Djup fuktgivning: Sheasmör är som en fuktgivande superhjälte för ditt hår! Dess rika, krämiga konsistens tränger djupt in i hårstråna och hårbotten, vilket ger intensiv återfuktning och bekämpar torrhet och sprödhet.
 2. Stärker och mjukgör: Med sin närande sammansättning av vitaminer och antioxidanter stärker sheasmör ditt hår och gör det otroligt mjukt och smidigt. Det hjälper också till att minska risken för skador och kluvna toppar.
 3. Skyddar mot värme: Om du använder värmeverktyg som locktångar eller plattångar regelbundet är sheasmör ett måste! Det skapar en skyddande barriär runt hårstråna och skyddar dem mot de skadliga effekterna av värme.
 4. Främjar hårväxt: Sheasmör är inte bara fantastiskt för att förbättra hårets kvalitet, det kan också hjälpa till att främja hårväxten genom att förbättra cirkulationen i hårbotten och ge näring åt hårsäckarna.

Hur kan du använda sheasmör för att få bästa resultat?

Nu när du vet varför sheasmör är så fantastiskt, är du förmodligen ivrig att börja använda det i din hårvårdsrutin! Ett av våra bästa tips är att använda vårt Caring Hårmask, som är berikat med sheasmör för att ge ditt hår en hälsosam dos av fukt och styrka. Applicera masquen jämnt över ditt rena, fuktiga hår och låt den verka i några minuter innan du sköljer noggrant. Upprepa detta en gång i veckan för att få maximala fördelar.

FAQ

Q: Kan sheasmör användas på färgat hår?
A: Absolut! Sheasmör är perfekt för färgat hår eftersom det hjälper till att bevara färgen och återställa fuktbalansen.

Q: Kan sheasmör användas på alla hårtyper?
A: Ja, sheasmör är lämpligt för alla hårtyper och kan hjälpa till att återfukta och stärka allt från lockigt till rakt hår.

Q: Hur ofta bör jag använda sheasmör i mitt hår?
A: Du kan använda sheasmör i ditt hår så ofta som du vill, men för bästa resultat rekommenderas det att använda det regelbundet som en del av din hårvårdsrutin.

Q: Kan sheasmör användas på huden också?
A: Absolut! Sheasmör är också fantastiskt för huden och kan användas för att återfukta och mjukgöra torr hud.

Q: Är sheasmör bra för hårväxt?
A: Ja, sheasmör kan bidra till att främja hårväxten genom att förbättra cirkulationen i hårbotten och stimulera hårsäckarna.

Nu när du är fullt beväpnad med all denna kunskap om sheasmör, är det dags att ge ditt hår den kärlek det förtjänar med våra sheasmörberikade produkter från The Every!

Caring Hårmask

The Every Caring Hårmask är en hårmask utvecklad för att ge dig ett friskt hår, en frisk hårbotten, och återfukta ditt hår på djupet. Hårinpackningen är 100 % vegansk och innehåller sheasmör som absorberas snabbt av hårbotten och återfuktar håret från roten till toppen. Produkten innehåller även vårt unika fuktighetsgivande komplex bestående av hyaluronsyra och avokadoolja som ger näring och skyddar ditt hår. Använd en till två gånger i veckan. Fri från sulfater, parabener och cykliska silikoner. Framtaget och producerat i Sverige. 200 ml, flaska gjord av 35% återvunnen plast.

 • Rik på Vitamin E och Omega 6
  Rik på Vitamin E och Omega 6
 • Shea smör
  Shea smör
 • Hyaluronsyra som återfuktar håret
  Hyaluronsyra som återfuktar håret

Perfekt för

 • Skadat Hår / Kluvna Hårtoppar
 • Torrt & Glanslöst Hår
 • Frizz