Frissigt och torrt hår: Din guide till att få tillbaka glans och mjukhet

22/05/2024

Har du någonsin vaknat upp och känt att ditt hår liknar en fågelbo? Vi har alla varit där. Frissigt och torrt hår är ett vanligt problem, särskilt under kalla vintermånader eller efter en lång sommar i solen. Men oroa dig inte, vi har några tips och tricks som kan hjälpa dig att återfå ditt hårs glans och mjukhet. Låt oss dyka in i varför detta händer och hur du kan åtgärda det på ett skonsamt och effektivt sätt.

powerful3

Vad orsakar frissigt och torrt hår?

Innan vi dyker in i lösningarna, låt oss förstå vad som orsakar frissigt och torrt hår. Här är några vanliga orsaker:

 1. Väderförhållanden: Kalla och torra vintermånader, eller heta och fuktiga somrar, kan göra ditt hår torrt och frissigt. Under vintern kan den torra inomhusluften också bidra till problemet.
 2. Överdriven värmestyling: Att använda värmeverktyg som plattänger, locktänger och hårtorkar kan skada håret och göra det torrt. Värmen tar bort den naturliga fukten från håret, vilket leder till frissighet.
 3. Kemiska behandlingar: Färgning, blekning och permanentbehandlingar kan ta bort naturliga oljor från håret och lämna det frissigt. Dessa behandlingar kan också skada hårets struktur, vilket gör det svagare och mer benäget att brytas.
 4. Felaktiga hårvårdsprodukter: Vissa schampon och balsam innehåller hårda kemikalier som kan torka ut ditt hår. Sulfater, till exempel, är vanliga i många schampon men kan vara mycket uttorkande.

Hur du behandlar frissigt och torrt hår

Nu när vi vet vad som orsakar problemet, låt oss titta på hur vi kan åtgärda det. Här är några effektiva sätt att bekämpa friss och torrhet.

 1. Använd ett fuktgivande schampo och balsam: Att använda rätt schampo och balsam är avgörande för att hålla ditt hår friskt. Vårt Caring Schampo och Caring Balsam är perfekta för att ge ditt hår den näring och fukt det behöver. De innehåller hyaluronsyra och avokadoolja som hjälper till att bevara hårets fuktighet. Dessa produkter är speciellt utvecklade för att vara milda och skonsamma, vilket gör dem idealiska för känsligt hår och hårbotten.
 2. Regelbundna hårmasker: En gång i veckan, unna ditt hår en djupgående hårmask. Vår Caring Hårmask är utmärkt för att ge ditt hår en intensiv fuktboost och skydda det från att bli torrt. Den innehåller sheasmör och en unik återfuktande komplex av hyaluronsyra och avokadoolja, som arbetar tillsammans för att återställa och behålla fuktbalansen i ditt hår. Hårmasken hjälper också till att stärka håret och göra det mer motståndskraftigt mot skador.
 3. Skydda ditt hår från värme: Att använda värmeskyddande produkter är ett måste när du stylar ditt hår med värmeverktyg. Vår Nourishing Värmeskydd skyddar ditt hår från värmeskador och håller det friskt och glansigt. Den innehåller hyaluronsyra, ärtprotein och granatäppleextrakt, som inte bara skyddar mot värmeskador utan också återfuktar och stärker håret. Applicera produkten jämnt i håret innan du använder värmeverktyg för att säkerställa maximalt skydd.
 4. Minimera kemiska behandlingar: Försök att minska antalet kemiska behandlingar som färgning och blekning. Om du måste färga ditt hår, se till att använda produkter som är skonsamma och återfuktande. Välj färgprodukter som är fria från ammoniak och som innehåller vårdande ingredienser som oljor och proteiner för att minimera skador och bibehålla hårets hälsa.
 5. Använd hårolja: Hårolja kan göra underverk för torrt och frissigt hår. Vår Renewal Hair Oil är perfekt för att minska friss och ge ditt hår en vacker glans. Den är berikad med arganolja, havrekärnolja och nyponolja, som alla har fantastiska närande och återfuktande egenskaper. Några droppar av denna olja kan hjälpa till att släta ut håret och göra det mer lätthanterligt, samtidigt som den ger en naturlig glans.

Hur du skapar en hårvårdsrutin för frissigt och torrt hår

En bra hårvårdsrutin är nyckeln till att hålla ditt hår friskt och återfuktat. Här är en steg-för-steg-guide:

 1. Tvätta håret med ett fuktgivande schampo och balsam: Vårt Caring Schampo och Caring Balsam är perfekta val. Dessa produkter hjälper till att återfukta och skydda ditt hår utan att tynga ner det.
 2. Applicera en djupgående hårmask en gång i veckan: Vår Caring Hårmask är idealisk för detta. Den ger en intensiv fuktboost och hjälper till att stärka och skydda ditt hår.
 3. Använd en värmeskyddande produkt innan styling: Vår Nourishing Värmeskydd är ditt bästa val. Den skyddar ditt hår från värmeskador och håller det friskt och glansigt.
 4. Applicera hårolja för extra glans och minskad frissighet: Vår Renewal Hair Oil kommer att göra underverk. Den ger ditt hår en vacker glans och hjälper till att minska friss.
 5. Undvik att tvätta håret för ofta: Försök att tvätta håret två till tre gånger i veckan för att bevara dess naturliga oljor. Att tvätta håret för ofta kan ta bort de naturliga oljorna som håller ditt hår återfuktat och friskt.

Tips för daglig hårvård

Förutom att följa en bra hårvårdsrutin finns det några dagliga tips som kan hjälpa dig att hålla ditt hår friskt och fritt från friss:

 • Använd en bredtandad kam: En bredtandad kam är skonsammare mot ditt hår och hjälper till att undvika att det bryts eller skadas när det är blött.
 • Sov på en sidenörngott: Sidenörngott är mjukare mot håret än bomull och hjälper till att minska friktionen som kan orsaka friss.
 • Undvik att använda för mycket produkter: Att använda för mycket hårprodukter kan tynga ner ditt hår och göra det fetare snabbare. Använd bara de produkter du verkligen behöver.

Vanliga frågor om frissigt och torrt hår

Q: Hur ofta ska jag använda en hårmask för torrt hår?
A: En gång i veckan är rekommenderat för att ge ditt hår en djupgående fuktboost. Regelbunden användning av en återfuktande hårmask hjälper till att hålla ditt hår mjukt och återfuktat.

Q: Kan jag använda hårolja dagligen?
A: Ja, du kan använda en liten mängd hårolja dagligen för att minska friss och ge ditt hår glans. Se till att applicera oljan i topparna och längderna för att undvika att håret blir fettigt vid rötterna.

Q: Vilka ingredienser ska jag undvika i hårvårdsprodukter för torrt hår?
A: Undvik sulfater, parabener och cykliska silikoner då de kan torka ut ditt hår. Dessa ingredienser kan ta bort de naturliga oljorna från ditt hår och göra det ännu torrare.

Q: Kan värmeskyddande produkter användas på både vått och torrt hår?
A: Ja, vår Nourishing Värmeskydd kan användas på både vått och torrt hår för bästa resultat. Applicera produkten jämnt i håret innan du använder värmeverktyg för att säkerställa maximalt skydd.

Q: Är det dåligt att borsta torrt hår?
A: Det är bäst att borsta håret när det är fuktigt för att undvika att det bryts och blir ännu torrare. Om du måste borsta ditt hår när det är torrt, använd en borste med mjuka borst eller en bredtandad kam för att minimera skador.

Med dessa tips och produkter kan du säga adjö till frissigt och torrt hår och hej till glänsande och mjukt hår! För fler hårvårdstips och fantastiska produkter, besök vår hemsida och upptäck hela sortimentet från The Every.