Känslig hårbotten? Så vet du!

Precis som att ansiktshuden kan vara känslig, så kan din hårbotten också vara känslig och behöva lite extra TLC. Vanliga symptom på en känslig hårbotten är att den är torr, kliar, kanske t.o.m. flagnar och du får sår. Ibland får du tunnare hår och kvaliteten på längderna känns... meh. Så vad behöver du veta?

Torr kliande hårbotten

En torr och kliande hårbotten inte är så skönt att ha. Vi vet att det inte känns så kul när det snöar från hårbotten – trots att du använder mjällschampo och verkligen gör ditt bästa för att hårbotten ska må bra. Det finns många olika anledningar till att din hårbotten flagnar och är torr och det måste inte vara mjäll. Vissa är bara mer torra än andra, men ibland är det faktiskt så att dina hårprodukter ställer till det för dig. Om du har en känslig hårbotten kan det vara så att du inte tål vissa ingredienser. Hur vet du det då?

Skillnad mellan mjäll och känslig hårbotten

Mjäll är, till skillnad från torr och känslig hårbotten, med största sannolikhet orsakat av en jästsvamp. Mjäll ger ofta rätt stora och feta flagor som gärna sitter fast i håret och hårbotten. De syns väl och kan förvärras av att hårbotten är fet eller om du inte tvättar håret tillräckligt ofta. Vad som är lätt att missa är att mjäll även kan bero på en bakomliggande sjukdom, t. ex. seborroiskt eksem eller psoriasis. Har du testat olika mjällschampon utan effekt, så kan det vara så att du har en torr eller känslig hårbotten istället.

Vid en torr hårbotten är flagorna ofta mycket mindre och sitter inte ihop i kluster. De är torrare än vid mjäll och mjällschampo gör varken till eller från.

Och om du vill ha en frisk hårbotten?

Vi skulle vilja säga att det finns en magisk hårprodukt som trollar bort alla dina problem (vi har produkter som hjälper, men mer om det snart) men det viktigaste är givetvis att du äter och dricker ordentligt. Är du uttorkad eller inte får i dig all den näring som du behöver, så kommer inte heller din kropp att må bra. Därför ska du se till att dricka ordentligt med vatten varje dag, försöka äta varierat och om det behövs kan du komplettera med ett kosttillskott. Får du inte i dig allt du behöver, kommer håret inte att vara fint. Så enkelt är det. Stress kan också leda till att man har dåligt hår/tappar hår.

Produkter som hjälper en känslig hårbotten

Om du vill börja behandla din känsliga hårbotten så behöver du se över din hårvårdsrutin. Vissa produkter kommer helt enkelt inte att passa dig och det finns ingredienser som är bra att undvika. Det finns liksom inte en sko som passar alla.

Till att börja med kan du kika efter produkter som är anpassade till en känslig hårbotten, vårt Caring Shampoo är utvecklat just för att ge en frisk hårbotten (och ett i övrigt fantastiskt, glansigt svall, så klart). Det som gör att just Caring Shampoo passar så bra för en känslig hårbotten är bland annat att schampot innehåller hyaluronsyra och piroctone olamine, är rikt på vitamin E och omega 6, men även att det är fritt från sulfater.

Sulf... vadå?

Sulfater är även känt som SLS och är en väldigt effektivt rengörande ingrediens, kanske lite för effektiv eftersom den kan störa den skyddande hinnan i hårbotten och kan även dåligt för miljön. Därför blir problemet för många är att produkter med sulfater i sig i det långa loppet kan torka ut och ge en krånglande hårbotten. Just därför har vi skippat det i alla våra produkter. Vi har faktiskt skippat det mesta som generellt kan irritera skalpen eller vara dåligt för miljön, därför brukar våra produkter funkar för de allra flesta.

Hårprodukter för känslig hårbotten

Har du känslig hårbotten så rekommenderar vi våra vårdande produkter. Alla våra produkter är faktiskt framtagna för att främja en frisk hårbotten – från våra torrschampon till vårt balsam som innehåller lugnande ingredienser. Frisk hårbotten = snyggt hår. Kolla in våra vårdande produkter nedan!

Caring Schampo

The Every Caring Schampo kan användas dagligen och är utvecklat för att ge dig ett friskt hår och en frisk hårbotten. Ett återfuktande schampo som är 100 % veganskt. Vi har utvecklat ett unikt fuktighetsgivande komplex bestående av hyaluronsyra och avokadoolja som ger näring och skyddar ditt hår. Ett bra schampo för torr hårbotten helt enkelt. Caring Schampo är ett sulfattfritt schampo och utvecklat för att passa en känslig hårbotten. Produkten innehåller även Piroctone Olamine, som har en lugnande effekt på hår och hårbotten. Det motverkar klåda och mjäll och kan stimulera hårväxt. Produktens ingredienssammansättning gör det lämpligt för de allra flesta - från den med känslig och torr hårbotten till den med oproblematiskt hår och hårbotten. Fri från sulfater, parabener och cykliska silikoner. Framtaget och producerat i Sverige. 250 ml, flaska gjord av 35% återvunnen plast.
 • Rik på Vitamin E och Omega 6 Rik på Vitamin E och Omega 6
 • Hyaluronsyra som återfuktar håret Hyaluronsyra som återfuktar håret
 • Piroctone Olamine för en frisk hårbotten Piroctone Olamine för en frisk hårbotten

Perfekt för

 • Skadat Hår / Kluvna Hårtoppar
 • Torr & Känslig Hårbotten
 • Torrt Hår

Caring Balsam

The Every Caring Balsam kan användas dagligen och är utvecklad för att ge dig ett friskt hår och en frisk hårbotten. Balsamet är 100 % veganskt och vi har utvecklat ett unikt fuktighetsgivande komplex bestående av hyaluronsyra och avokadoolja som ger näring och skyddar ditt hår. Produkten innehåller även Piroctone Olamine, som har en lugnande effekt på hår och hårbotten. Det motverkar klåda och mjäll och kan stimulera hårväxt. Fri från sulfater, parabener och cykliska silikoner. Framtaget och producerat i Sverige. 250 ml, flaska gjord av 35% återvunnen plast.
 • Rik på Omega-6 och E-vitamin Rik på Omega-6 och E-vitamin
 • Hyaluronsyra som återfuktar håret Hyaluronsyra som återfuktar håret
 • Piroctone Olamine för en frisk hårbotten Piroctone Olamine för en frisk hårbotten

Perfekt för

 • Skadat Hår / Kluvna Hårtoppar
 • Torr & Känslig Hårbotten
 • Torrt Hår

Repair Infusion

The Every Repair Infusion är 100% vegansk och är skapad för att stärka och återfukta ditt hår på djupet. Den ger näring, återställer glans och mjukhet till ditt hår. Det veganska proteinet, björkextraktet och aloe vera arbetar effektivt för att skapa ett starkt och friskt hår som känns lätt. Vi har skapat denna högkoncentrerade formulan, med ett enkelt tillvägagångssätt! Så här använder du The Every Repair Infusion: Häll önskad mängd Caring Shampoo i din hand. Tillsätt Infusion till schampot i din hand. För en stor effekt rekommenderar vi 2:1 ration. 2 delar schampo och 1 del Infusion. Blanda med hjälp av ditt finger. Applicera i håret och låt verka i 1-3 minuter. Skölj. För maximal effekt, använd också Infusion tillsammans med din Caring Conditioner på samma sätt. Fri från sulfater, parabener och cykliska silikoner. Framtaget och producerat i Sverige. 100 ml, flaskan är gjord av 35% återvunnen plast. Kombinera endast våra Infusions med The Everys schampo och balsam.
 • Högkoncentrerad formula Högkoncentrerad formula
 • Veganskt protein för ett starkare hår Veganskt protein för ett starkare hår
 • Aloe Vera som vårdar ditt hår Aloe Vera som vårdar ditt hår

Perfekt för

 • Skadat Hår / Kluvna Hårtoppar
 • Livlöst Hår
 • Ger Näring

Caring Hårmask

The Every Caring Hårmask är en hårmask utvecklad för att ge dig ett friskt hår, en frisk hårbotten, och återfukta ditt hår på djupet. Hårinpackningen är 100 % vegansk och innehåller sheasmör som absorberas snabbt av hårbotten och återfuktar håret från roten till toppen. Produkten innehåller även vårt unika fuktighetsgivande komplex bestående av hyaluronsyra och avokadoolja som ger näring och skyddar ditt hår. Använd en till två gånger i veckan. Fri från sulfater, parabener och cykliska silikoner. Framtaget och producerat i Sverige. 200 ml, flaska gjord av 35% återvunnen plast.
 • Rik på Vitamin E och Omega 6 Rik på Vitamin E och Omega 6
 • Shea smör Shea smör
 • Hyaluronsyra som återfuktar håret Hyaluronsyra som återfuktar håret

Perfekt för

 • Skadat Hår / Kluvna Hårtoppar
 • Torrt & Glanslöst Hår
 • Frizz
Icon
Vegansk Teknologi
Icon
Transparent
Icon
Fritt från Sulfater, Parabener och Cykliska Silikoner
Icon
Animal & Cruelty Free
Icon
Tillverkat i Sverige

Se vad våra kunder tycker om våra andra produkter: