Sulfat-, paraben- och cyklisk silikonfri hårvård – Vad du behöver veta

02/06/2023

Vid val av hårvårdsprodukter är det viktigt att vara medveten om vad de innehåller och hur de kan påverka ditt hår och hårbotten. Hos The Every förstår vi vikten av att erbjuda produkter som är skonsamma och effektiva samtidigt. Därför erbjuder vi ett brett utbud av produkter som är fria från sulfater, parabener och cykliska silikoner. I detta blogginlägg kommer vi att utforska fördelarna med att välja dessa produkter och svara på några vanliga frågor.

Varför välja sulfatfri hårvård?

Sulfater är rengöringsmedel som finns i många schampon och kan vara effektiva för att ta bort smuts och olja från håret. Men de kan också vara för starka och uttorkande, vilket kan leda till att håret förlorar sin naturliga fuktighet och glans. Genom att välja sulfatfria produkter kan du undvika dessa negativa effekter och istället uppnå ett mjukt, friskt och välmående hår.

Våra sulfatfria produkter är skonsamma mot håret och hårbotten samtidigt som de ger en effektiv rengöring. De är formulerade med milda rengöringsmedel som bevarar hårets naturliga fuktighet och skyddar färgade hår från att blekna. Du kan vara säker på att våra sulfatfria produkter ger dig en skonsam och effektiv hårvårdsrutin.

Caring Schampo

The Every Caring Schampo kan användas dagligen och är utvecklat för att ge dig ett friskt hår och en frisk hårbotten. Ett återfuktande schampo som är 100 % veganskt. Vi har utvecklat ett unikt fuktighetsgivande komplex bestående av hyaluronsyra och avokadoolja som ger näring och skyddar ditt hår. Ett bra schampo för torr hårbotten helt enkelt. Caring Schampo är ett sulfattfritt schampo och utvecklat för att passa en känslig hårbotten. Produkten innehåller även Piroctone Olamine, som har en lugnande effekt på hår och hårbotten. Det motverkar klåda och mjäll och kan stimulera hårväxt. Produktens ingredienssammansättning gör det lämpligt för de allra flesta - från den med känslig och torr hårbotten till den med oproblematiskt hår och hårbotten. Fri från sulfater, parabener och cykliska silikoner. Framtaget och producerat i Sverige. 250 ml, flaska gjord av 35% återvunnen plast.
 • Rik på Vitamin E och Omega 6 Rik på Vitamin E och Omega 6
 • Hyaluronsyra som återfuktar håret Hyaluronsyra som återfuktar håret
 • Piroctone Olamine för en frisk hårbotten Piroctone Olamine för en frisk hårbotten

Perfekt för

 • Skadat Hår / Kluvna Hårtoppar
 • Torr & Känslig Hårbotten
 • Torrt Hår

Varför välja parabenfri hårvård?

Parabener är konserveringsmedel som används i många kosmetiska produkter för att förhindra tillväxt av mikroorganismer och förlänga produkternas hållbarhet. Det har funnits viss oro kring användningen av parabener på grund av deras potentiella hormonstörande effekter och deras förmåga att tränga in i kroppens vävnader. Forskning och studier pågår fortfarande, och även om de flesta regulatoriska organ anser att de är säkra att använda i kosmetika, väljer många ändå att undvika dem. Genom att välja parabenfria produkter kan du känna dig trygg med att du tar hand om ditt hår utan att exponera det för potentiellt skadliga ämnen.

Våra parabenfria produkter är formulerade med naturliga alternativ till parabener som rosmarinextrakt och grapefruktkärnextrakt. Dessa ingredienser fungerar som effektiva konserveringsmedel samtidigt som de är skonsamma mot håret och hårbotten. Du kan njuta av fördelarna med en lång hållbarhetstid och en ren hårvårdsrutin med våra parabenfria produkter.

Caring Balsam

The Every Caring Balsam kan användas dagligen och är utvecklad för att ge dig ett friskt hår och en frisk hårbotten. Balsamet är 100 % veganskt och vi har utvecklat ett unikt fuktighetsgivande komplex bestående av hyaluronsyra och avokadoolja som ger näring och skyddar ditt hår. Produkten innehåller även Piroctone Olamine, som har en lugnande effekt på hår och hårbotten. Det motverkar klåda och mjäll och kan stimulera hårväxt. Fri från sulfater, parabener och cykliska silikoner. Framtaget och producerat i Sverige. 250 ml, flaska gjord av 35% återvunnen plast.
 • Rik på Omega-6 och E-vitamin Rik på Omega-6 och E-vitamin
 • Hyaluronsyra som återfuktar håret Hyaluronsyra som återfuktar håret
 • Piroctone Olamine för en frisk hårbotten Piroctone Olamine för en frisk hårbotten

Perfekt för

 • Skadat Hår / Kluvna Hårtoppar
 • Torr & Känslig Hårbotten
 • Torrt Hår

Varför välja cyklisk silikonfri hårvård?

Cykliska silikoner, som cykliska dimetikon och cykliska siloxaner, är vanliga ingredienser i många hårvårdsprodukter på marknaden. De används för att ge produkterna en silkeslen känsla och förbättra deras applicering och spridning i håret. Trots deras fördelar kan cykliska silikoner ha negativa effekter på lång sikt. De kan bygga upp sig på håret och orsaka att det blir tungt, livlöst och svårt att styla. Dessutom kan de vara svårnedbrytbara och påverka miljön negativt.

Vi på The Every erbjuder hårvårdsprodukter som är fria från cykliska silikoner. Våra produkter är formulerade med silikonersättande ingredienser som ger liknande fördelar utan de negativa effekterna. Du kan uppnå en naturlig glans, fyllighet och hanterbarhet i ditt hår utan att använda produkter med cykliska silikoner.

Vanliga frågor om sulfat-, paraben- och cyklisk silikonfri hårvård

Q: Är alla silikoner skadliga för håret?
A: Nej, inte alla silikoner är skadliga för håret. Cykliska silikoner är de som kan bygga upp sig på håret och orsaka problem. Andra typer av silikoner, som dimetikon, kan vara fördelaktiga genom att ge fukt, skydda och förbättra hårets utseende. Våra produkter är fria från cykliska silikoner men kan innehålla andra silikoner som ger fördelar för håret.

Q: Vilka andra fördelar har sulfat-, paraben- och cyklisk silikonfri hårvård?
A: Utöver att undvika de potentiella nackdelarna med sulfater, parabener och cykliska silikoner kan dessa produkter också vara skonsammare mot håret och hårbotten. De kan minska risken för torrhet, klåda och irritation samtidigt som de bevarar hårets naturliga fuktighet och glans.

Q: Vilka andra ingredienser ska jag leta efter i min hårvård?
A: Förutom att undvika sulfater, parabener och cykliska silikoner kan det vara fördelaktigt att leta efter produkter som innehåller naturliga och näringsrika ingredienser som aloe vera, arganolja, kokosolja, sheasmör och vitaminer. Dessa ingredienser kan bidra till att förbättra hårets hälsa och utseende på olika sätt.

Q: Vilka andra produkter erbjuder The Every?
A: Utöver våra sulfat-, paraben- och cyklisk silikonfria produkter erbjuder vi ett brett utbud av andra hårvårdsprodukter. Du kan hitta produkter som är speciellt formulerade för volym, färgbevarande, återuppbyggande, torr hårbotten, värmeskydd och mycket mer. Utforska vårt sortiment för att hitta de produkter som passar dina specifika behov.

Sammanfattning

Att välja hårvårdsprodukter som är fria från sulfater, parabener och cykliska silikoner är ett steg mot att ta hand om ditt hår på bästa möjliga sätt. Hos The Every erbjuder vi ett brett utbud av produkter som är skonsamma och effektiva samtidigt. Våra sulfat-, paraben- och cyklisk silikonfria produkter ger dig möjligheten att uppnå vackert och välmående hår utan att kompromissa med kvaliteten eller din hårvårdsrutin.

För mer information och för att utforska vårt fullständiga utbud av produkter, besök vår hemsida. Vi finns här för att hjälpa dig att uppnå ditt bästa hår!