Mjäll – Allt du behöver veta och hur du besegrar det

01/09/2023

Idag dyker vi rakt in i ett ämne som många av oss har stött på någon gång – mjäll. Japp, det där irriterande vita fjäll som ibland dyker upp på våra axlar och får oss att vilja bära mörkfärgade kläder enbart. Men frukta ej, för vi är här för att avdramatisera mjäll, förklara dess orsaker och framför allt visa dig hur du kan bli av med det en gång för alla.

Vad är egentligen mjäll?

Så, vad är egentligen mjäll? Jo, det är det svenska ordet för dandruff, de där irriterande vita flingorna som ibland gör oss sällskap och får oss att undvika mörka kläder. Men oroa dig inte; det är ett vanligt problem som påverkar många människor.

De skyldiga bakom mjäll

Mjäll kan orsakas av olika faktorer, inklusive torr hud, överdriven oljeproduktion eller en knepig liten svamp som kallas Malassezia. Om du kämpar med mjäll är det viktigt att förstå dess grundorsaker för att uppnå friskare och fjällfri hårbotten.

Så besegrar du mjäll en gång för alla

Nu, låt oss ta itu med det – hur du säger adjö till mjäll. Här är några praktiska steg du kan ta:

1. Välj rätt schampo: Satsa på ett mjällbekämpande schampo som är skonsamt och fritt från sulfater och parabener. Vårt Caring Schampo är ett toppval tack vare sin kombination av hyaluronsyra och Piroctone Olamine.

2. Regelbunden skalpmassage: Ge din hårbotten en skön massage för att öka blodcirkulationen och förhindra uppbyggnad av mjäll.

3. Återfuktning är nyckeln: Snåla inte med återfuktning! Vår Caring Hårmask innehåller hyaluronsyra och avokadoolja för att hålla din hårbotten och ditt hår återfuktat.

4. Undvik varmt vatten: Hett vatten kan ta bort dina hårbottens naturliga oljor. Håll dig till ljummet vatten när du tvättar håret.

5. Hälsosam kost: En balanserad kost rik på näringsämnen kan hjälpa till att hålla din hårbotten i toppform.

Topp 5 Mjäll-bekämpande produkter från The Every

  1. Caring Schampo - Bli av med mjäll samtidigt som du främjar en frisk hårbotten.
  2. Caring Hårmask - Återfukta och skydda ditt hår och din hårbotten samtidigt som du lugnar din hårbotten.
  3. Repair Infusion - Stärk ditt hår och säg adjö till fjällor.
  4. Caring Balsam - När du vårdar och skyddar ditt hår lugnar du också din hårbotten.
  5. Invisible Torrschampo - För de dagar mellan tvättarna blir detta din bästa vän.

Redo att prova dem? Klicka bara på produktnamnen ovan!

FAQ

Q: Kan mjäll förebyggas?
A:
Ja! Regelbundna hårvårdsrutiner med mjällbekämpande produkter som The Everys erbjudanden kan hjälpa till att förebygga mjäll.

Q: Är mjäll smittsamt?
A:
Nej, mjäll är inte smittsamt. Det är en vanlig hårbottensåkomma som orsakas av olika faktorer, inklusive torrhet och svamp.

Q: Kan jag använda vanligt schampo för att behandla mjäll?
A:
Även om vanliga schampon kan hjälpa kan specialiserade mjällbekämpande schampon som vara effektivare.

Q: Hur ofta ska jag tvätta mitt hår för att förebygga mjäll?
A:
Tvätta håret 2-3 gånger i veckan med de rätta produkterna för att förebygga mjäll utan att torka ut din hårbotten.

Q: Är The Everys produkter lämpliga för alla hårtyper?
A:
Ja, The Everys produkter är formulerade för att vara skonsamma och lämpliga för alla hårtyper, inklusive känsliga hårbotten.

Där har du det, en omfattande guide för att förstå och bekämpa mjäll. Med rätt produkter och vård kan du säga adjö till fjällor och hej till ett friskare, gladare hår. Kom ihåg, konsekvens är nyckeln, så gör dessa tips till en del av din hårvårdsrutin. Och glöm inte att kolla in våra mjällbekämpande produkter från The Every för att komma igång på din resa mot ett fjällfritt hår!